София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Задържаха нередовен пътник в София

Той е проявил агресия срещу контрольори

6 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

Нередовен пътник в трамвай 8 нападна контрольори от Център за градска мобилност. Случката се развила в район „Западен парк“.От ведомството съобщиха, че мъжът е бил без редовен превозен документ и при направена проверка той се е опитал да си купи билет. Проверяващите са помолили пътника да слезе от превозното средство, нередовният пътник избухнал и започнал да обижда контрольорите. Нередовният пътник е слязъл на следващата спирка и полицията е поискала документите му за проверка. Тогава той започва да отправя нецензурни думи към органите на реда, а униформените го арестували. Мъжът е 37-годишен, криминално проявен. Той е задържан и ще бъде осъден по бързата процедура за дребно хулиганство.

В социалните мрежи се появиха множество коментари, които изразяват възмущение от грубия арест на младия мъж, докато престъпници се разхождат на свобода. Други обаче заявяват, че недоумяват как може редовни пътници, които постоянно си плащат за градския транспорт, да защитават гратисчии.

От ЦГМ напомнят, че пътуването с редовен превозен документ е абсолютно задължение на всеки пътник, който използва обществения транспорт, а контрольорите са служебни лица, чиято работа е да следят за редовността на пътниците и в случаи на нарушение да изпълняват задълженията си.