София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха педофил в столично училище

Бил външен доставчик към учебното заведение

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Тридесет и тригодишен мъж беше задържан в  17-о СУ „Дамян Груев“ в столичния квартал „Западен парк“. Това беше потвърдено, както от директора на учебното заведение Аноан Антонов, така и от пресцентъра на МВР.
 
Директорът отказа  да даде допълнителни подробности по случая, тъй като към момента тече разследване. Той обясни само, че по неговата информация не става дума за побой над двете деца, които са пострадали. Относно извършителя Атонов беше категоричен, че той не е служител на училището, като неофициално потвърди, че става дума за работник към външен доставчик.
 
Според съученици на двете деца, замесени в инцидента, става дума за момичета в първи клас,които извършителят е затворил в мъжката тоалетна, показвайки им  видеоклипове с нецензурно съдържание. След това едно от потърпевшите деца е разказало на баща си, който е информирал училищните власти, а те на свой ред са подали сигнал до органите на реда, които са задържали извършителя. Част от родителите изразиха безпокойството си, като според някои от тях това не е първи подобен случай в учебното заведение, а други бяха категорични, че училището е безопасно за децата им.
 
Според непотвърдена информация лицето е влязло от задния вход, където няма охрана, но с пропуск, който притежава като служител на фирмата-доставчик. В училището има видеокамери, които са записали инцидента, като материалът е предаден на полицията. Директорът увери, че всички деца са добре, като двете вече са се срещнали и с училищната психоложка.