Гледай
на живо

Задържаха петима ало измамници

Проведена е съвместна полицейска операция в различни градове на страната

При съвместни полицейски операции, ръководени от сектор „Измами“ в ГДНП и проведени заедно с колегите им от ОДМВР - Плевен, Русе, Велико Търново и Благоевград,  са задържани петима телефонни измамници. Според събраните данни четирима от задържаните са физически извършители /въртачи/, а петият  е изпълнявал ролята на куриер, съобщиха от МВР.

При разследване в Плевен, двама от ало измамниците са задържани докато разговаряли с жертвата си от мобилен телефон. На адрес в града, ползван от мъжете, са намерени и иззети 8 мобилни телефона - част от тях умишлено счупени, SIM-карти и пластики, тетрадки, батерии и вещи, свързани с престъпната им дейност. Тяхна жертва станала 78-годишна местна жителка, която им предала 1300 лева.

На 10 януари в гр. Ветово е задържан 44-годишен криминално проявен. В координация с криминалисти на ОДМВР-Плевен е установено, че мъжът е автор на телефонна измама, извършена на 7 ноември м.г.в Плевен, от която задържаният се е облагодетелствал със сумата от 1 700 лв. 

На същата дата е задържан и 31-годишен от гр. Левски. Според събраните до момента данни, на 16 декември м.г., той е получил чрез измама сумата от  1500 лева. Ден по-рано, на територията на Благоевград, бил задържан и куриерът му - В.М. /25 г./ от с. Ореховица, криминално проявен.