София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха трима автоджамбази във Варна

Иззети множество приспособления за отключване на коли

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Специализираната полицейска операция срещу престъпни посегателства над моторни превозни средства е реализирана на територията на ОДМВР - Варна, съвместно със служители на ГД "Национална полиция" и ТСБОП.

В хода на полицейските действия, в местността "Манастирски рид" бил арестуван 45-годишен варненец, криминално проявен и осъждан, установен като извършител на кражба на лек автомобил "Фолксваген" в к.к. Златни пясъци. При последвалите оперативно-издирвателни дейности бил задържан и 37-годишен от Ловеч, съпричастен към извършеното престъпление. На два адреса в града и в два автомобила, ползвани от задържаните, са намерени и иззети множество приспособления за отключване и привеждане в движение на МПС. Открит е и откраднатият автомобил.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължава под надзора на Районна прокуратура - Варна. С повдигнато обвинение и мярка за неотклонение до 72 часа е 45-годишният мъж, 37-годишният е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

В ареста е и 38-годишен мъж, криминално проявен и осъждан, който откраднал лек автомобил "Фиат", паркиран на паркинг на бул. "Княз Борис I" в областния град. Автомобилът е намерен и върнат на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.