София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Задържан е убиецът от "Надежда"

Оръжието му било законно

5 годиниКрими 12 Боряна Райчева

26-годишният Викторио Александров, е задържан за убийството на жена си и детето си снощи. Извикал ключар, за да нахлуе при бившата си любима в столичния квартал "Надежда". Прострелял я, взел детето им и избягал.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че сигналът е дошъл в късния следобяд. Майката на жертвата се притеснила, че няма връзка с нея. Сигнализирала органите на МВР. Столична дирекция създаде бърза организация за предприемане на оперативно изследователни предприятия. Стана ясно, че най-вероятно извършител е мъжът, с който тя живее на семейни начела и имат момиченце на 1 година. 

Детето, което се издирваше след убийството на млада жена в кв. "Надежда" в понеделник вечерта, е починало. Едногодишното момиченце и 26-годишният убиец бяха настанени в „Пирогов”, след като бяха открити от полицията на бензиностанция в Горни Богров. Детето е починало тази нощ, след като е било простреляно в главата от собствения си баща. Лекарите са се борили за живота му часове наред.

Според Младен Маринов Тепърва ще изясняваме мотивите. Това е едно разтърсващо престъпление, което нямам обяснение какъв човек трябва да си, за да посегнеш на 1-годишно момиченце. 

Мъжът, е работил като охранител и е имал законен пистолет. Седмица преди убийството мъжът и жената са се скарали. Причината за скандала не е ясна. Мъжът е напуснал апартамента, в който са живеели заедно.

МВР нямат данни да са подавани сигнали от страна на жертвата или нейните родители. Имат данни за подаден сигнал от извършителят към жертвата. Извършителят е пуснал сигнал, че е тормозен от психически от жертвата. МВР са взели незабавни мерки по сигнала. Не е установено да е имало психически тормоз от страна на жената към мъжа? Сигналът е от четвъртък.

Викторио Александров се самопростреля, но е в стабилно състояние без опасност за живота. Той ще бъде привлечен като обвиняем и ще му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".