София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Задържани полицаи в КАТ- Благоевград

Полиция и прокуратура срещу корупцията

6 годиниОбщество 48 Боряна Райчева

Спецакция срещу корупцията в КАТ-Благоевград. влязоха полиция и прокуратура.

ЗА сега информацията  е изключително оскъдна, знае се само, че се  извършва  специализирана организация срещу корумпирани  полицаи на КАТ - Блаевград. Акцията се извършва от органите на Вътрешна сигурност на МВР и Национална следствена служба. Вече има и задържани - около 4-5 души. По неофициална информация сред арестуваните е и регионалният началник на "Пътна полиция" в областния град Данаил Стоицов, съобщи БНР.

Акцията се извършва от органите на Вътрешна сигурност на МВР и Национална следствена служба

По неофициални данни на БНТ сред задържаните е Николай Доганджийски, с прякор Колевеца. Той бил пенсиониран полицай. Мъжът от няколко години се занимавал с регистрация на автомобили. Той извършвал незаконната услуга срещу сума от 200 лева, така че гражданите да не чакат на гишетата, което отнема часове. Той и жена му имат офис за застраховки, който се намира пред сградата на "Пътна полиция"- в Благоевград, допълват от обществената телевизия.

За сега властите отказват информация относно арестите.

Спецоперацията изненадала служители на КАТ-Благоевград. Около 11 часа прокурори и полицаи нахлули в административната сграда на КАТ "Пътна полиция", достъпът до която е ограничен. Вследствие на действията на органите, към момента работата на цялата служба е преустановена. Телефоните на служителите на пътната полиция са иззети. Достъпът на граждани до гишетата на КАТ също е ограничен. Регистрацията на автомобили е спряна.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че целта на спецоперацията е да се установят длъжностни престъпления на служители в КАТ-Благоевград.

Припомняме, преди три месеца собственик на информационен сайт в Благоевград подаде сигнал за корупционни схеми в службата. Мъжът получил оплаквания от българи и македонци и решил да подаде сигнал до институциите.

Според сигнала служители на пътната полиция в Благоевград са организирали и участвали в добре отработена схема за получаване на подкупи по две направления. Бърза регистрация на автомобили и получаване на регистрационни номера по желание на клиента. Сумите за подобна услуга варирали между 50 и 100 лева.

Най-вероятно повече информация  за случая , ще се даде на брифинга, огранизиран утре от разследващите служители.