София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неравност на пистата причини трагедията със сина на Московски?

4-годишният син на транспортния министър почина при инцидент на Боровец

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Днес е направен втори оглед на мястото на трагичния инцидент, при който загина 4-годишният Кристиан, синът на транспортния министър Ивайло Московски. Разследването са води под наблюдението на прокуратурата.

Трагичният инцидент в курорта стана вчера следобед, около 15.15 часа, в района на хижа Чакър Войвода. По първоначална информация най-вероятната причина за трагедията е неравност на пистата.

„Инцидентът е станал на трасе с моторни шейни, където хора са се спускали с шейни, в конкретния случай - министърът на транспорта и неговото дете. При инцидента е загинал четиригодишният син на министъра“, съобщи зам.-комисар Веселин Георгиев, зам.-директор на ОД МВР-София.

В този район е много голям наклонът, трябва да се кара с професионална шейна, каза пред бТВ Асен Манов, който дава моторни шейни под наем в Боровец. Той подчерта, че  шейните се дават под наем на туристите след 10 минути инструктаж за безопасност.

„Туристите се движат с 10 км/ч., задължително с каски, има и водачи – броят им зависи от броя на хората в групата“, уточни Манов.

„Бороспорт” поддържа 10-километрово трасе за моторни шейни, но то не включва участъка, в който е станал инцидента със сина на министър Московски, каза Росица Стойкова, представител на  фирмата.

Вчера транспортното министерство също публикува на сайта си информация за трагедията.

„При трагичен инцидент с моторна шейна днес загина малкият син на министъра на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски. В този изключително труден момент семейството на министър Ивайло Московски моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение”, се казва в съобщение на ведомството.

Загиналото момченце – Кристиан, е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години.

Целият екип на телевизия Евроком изказва своите съболезнования на семейството за сполетялата ги трагедия!