София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Захариева: България се справя с външната си граница

Доверието към страната ни е повишено

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Външния министър Екатерина Захариева заяви в интервю за Нова ТВ, че България е държавата, която най-добре се справя с външната си граница". Тя изрази тази позиция относно оградата с Турция. А относно спора около граничната ограда с Турция, министърът коментира: „Няма държава, която да не благодари на България за това съоръжение”.

България не е в периферията на ЕС, отсече те. "Аз не мисля, че трябва да се чувстваме в периферията. Говори се за променен Шенген, но с България в Шенген. „Изпълнили сме всички критерии за влизане в Шенген. Надявам се догодина поне по въздух и море да получим достъп”. ", изтъкна външният министър.

По думите на Захариева имаме голям напредък и доверието в България се повишава. Относно КСНС, Захариева заяви, че не бива да се върти толкова около това кой е органът, който ще назначава.