София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Захарова коментира ударите по Сирия

Според нея е имало възможност за мирно решаване на проблема

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че западните страни са поразили Сирия в момент, когато е имало възможност за мирно бъдеще, съобщи RT News.

"Първо, сирийският народ  бе изпробван от арабския свят, след това от „Ислямска държава, а сега от американските "умни " ракети. За столицата на суверенната  държава, която се опитва да оцелее в продължение на много години в условията на терористична агресия, това е пореден  удар", пише тя на Facebook.

Захарова отбеляза, че западните медии трябва да разберат своята отговорност за американските, британските и френските сили, които поразяват Сирия.

"Белият дом заяви, че увереността за химическа атака в Дамаск са въз основа на "медийни съобщения за симптоми, видео и снимки“ и така не са достоверна информация. "След това изявление САЩ и други западни медии трябва да разберат своята отговорност за случилото се“,  заяви официалният представител на руското външно министерство.

По-рано руският посланик в Съединените щати Анатоли Антонов също коментира атаката на САЩ срещу Сирия.