София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Законопроектите на Манолова влизат в парламента наесен

Бисер Петков: Не е реалистично да има безлимитно използване на лична помощ

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Законопроектите за хората с увреждания се очаква да бъдат внесени в парламента наесен, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пред народните представители.

Той беше изслушан в пленарна зала за хода на подготовката на законодателните промени в Министерството на труда и социалната политика за гарантиране на правата на хората с увреждания. Решаването на този въпрос бе поставено като основен приоритет пред министъра лично от премиера Борисов.

Петков отчете докъде са стигнали преговорите. Това става няколко дни, след като майки напуснаха работната група за за промените, а министърът след това посети палатковия им лагер до народното събрание в опит диалогът да продължи.

Социалният министър заяви също, че не е реалистично да има безлимитно използване на лична помощ, защото това е скъпа услуга. Той добави, че за да бъде предоставено това универсално право, трябва да има сигурност, че ще бъде финансирано устойчиво.