София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Заменят тротоарните сергии в Слънчев бряг с модерни павилиони

Търговец, неспазил изискванията, няма да получи договор

6 годиниИкономика 12 Боряна Райчева

Тротоарната търговия в Слънчев бряг се забранява и махат бараките, които се използват за търговски цели. Още това лято те ще бъдат подмени с нови модерни павилиони, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Новите търговски обекти ще бъдат направени от устойчив на влага и вятър материал и ще бъдат в морски цветове – синьо и бяло. Те ще бъдат разположени на места, където да не пречат на хората и колите.

Търговец, който не е спазил разпоредбите за външния вид на сергията, няма да има сключен договор, като договорите са от 2 до 5 години. Павилионите ще се поръчват от самите търговци и после ще остават тяхна собственост.

Министър Ангелкова обяви, че в договорите за наем, които "Слънчев бряг" АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва клауза, според която при 3 нарушения за такива "разхождащи се щендери" договорът да се прекратява.