София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заоблачава се

Максималните температури в понеделник ще бъдат от 30 до 35 градуса

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В понеделник минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, до 20 по Черноморското ни крайбрежие. Предиобед облаците ще намаляват и над страната ще бъде предимно слънчево. Следобед над северозападните райони ще се развиват купести облаци. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса.
Следобед над страната ще бъде предимно слънчево. Над северозападните райони ще се развиват купести облаци. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса.
Над планините предиобед ще бъде слънчево. По високите части ще духа свеж западен вятър. Следобед над масивите от западните райони ще се появи купеста облачност, по-значителна над Западна Стара планина. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.
По Черноморието утрото ще започне с ниска облачност.
През деня ниските облаци ще намаляват.
Вятърът ще бъде от югизток. Дневните температури ще достигат 29, 30 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 21, 24 градуса.
Във вторник ще има заоблачавания над Северна България. През нощта в Дунавската равнина ще прегърми. В сряда от северозапад ще се пренася хладен и влажен въздух. Ще превали и прегърми в западните и в северните райони. В четвъртък чувствително ще захладнее.Ще има значителна облачност
с валежи от дъжд и гръмотевици. По-значителни ще бъдат валежите по Черноморието. По високите части на планините, над 2500м, ще превали сняг. В петък засиленият западен вятър ще отвее облаците на изток.
На този ден най-студено е било в София плюс 2.2 през 1912 г, а най-топло в Плевен 35.5 през 1986 г.