София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени

Водят се разговори за увеличение и на заплатите на полицаите

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вицепремиерът с ресор обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени. Той съобщи, че в момента се водят разговори за повишение на възнагражденията на полицаите. Каракачанов добави, че вече се е разбрал с финансовия министър. Съгласен за увеличението е и премиерът Борисов. Решено е да се отделят за заплати 100 милиона лева, които да са допълнително за възнаграждение на военнослужещите.

„Сега въпросът е да се намери необходимият компромис по отношение на служителите на МВР, защото това е абсолютно необходимо. Имаше години, в които вдигаха заплатите само на полицаите, и военните негодуваха... Сега, ако се вдигнат заплатите само на военните, с основание полицаите ще негодуват. И аз затова смятам, че в целия сектор "Сигурност" трябва да се направи една крачка - и по отношение на армията, и на полицията“, заяви Каракачанов.