София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започна проверка по сигнал за заровени дюни на къмпинг Оазис

Към момента е организиран конкурс за концесия на къмпинга

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Министерството на туризма инициира съвместна проверка на ангажираните институции във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг Оазис. Инспекцията е по разпореждане на министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова.

“Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите“, каза министър Ангелкова. По думите ѝ през годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди – добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др.

„Ще дадем възможност всеки гражданин да ни сигнализира и дори обажданията да не са в нашите правомощия, ще сезираме компетентните органи, за да предотвратим всеки опит на злоупотреби“, допълни Николина Ангелкова.

В проверката ще се включат представители на Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас, областна администрация – Бургас и община Царево.

Съгласно решение на Министерски съвет за плажът при къмпинг Оазис е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие.