София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започнаха официалните преговори по Брекзит

Няма съмнение, че Великобритания ще излезе от ЕС, коментира Дейвис

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Великобритания и Европейският съюз официалнозапочват преговори за Brexit, почти година след референдума, проведен на 23 юни, на който по-голямата част от британците гласуваха за оттегляне на страната от ЕС.
Екипът, отговарящ за преговорите, начело с министъра по Brexit Дейвид Дейвис, в понеделник ще пътува от Лондон до Брюксел, за да се срещне с европейските си колеги.
В навечерието на първата среща с ЕС Дейвис подчерта, че въпреки слуховете, че „ЕС е готов за преговори за връщането на Великобритания в съюза ", няма никакво съмнение, че Великобритания ще напусне Общността.
Сега започва тежката работа, с която трябва да се гарантира, че сделката ще бъде от полза за всички части на Обединеното кралство, коментира той, добавяйки, че излизането от ЕС ще даде на Великобритания шанс да си осигури ново светло бъдеще.