София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Надал отново ще е №1 от понеделник

Започва „Мастърс“-ът в Синсинати, Григор излиза срещу Фелисиано Лопес

6 годиниСпортни 8 Боряна Райчева

Рафаел Надал се връща на върха на световния тенис след тригодишна пауза. За последно 31 годишният испанец беше №1 в ранглистата на 6 юли 2014.

Надал можеше да измести досегашния водач Анди Мъри още миналата седмица, ако беше достигнал финала в Монреал, но там отпадна на четвъртфинал от канадския тийнейджър Денис Шаповалов.

Сега обаче Мъри се отказа от участие в Синсинати, същото направи и Роджър Федерер, което означава, че от понеделник Надал се връща на върха без значение какво ще постигне в този турнир.

Междувременно стана ясно, че съперник на тенисист №1 на България Григор Димитров във втория кръг ще бъде испанецът Фелисиано Лопес.

В интервю за сайта на АТР Димитров обяви, че целта му през сезона е да се класира за финалния турнир от веригата в Лондон. В момента българинът е десети в листата за финалите, но Джокович и Вавринка обявиха, че няма да играят до края на годината и това дава засега квота на Григор.

„Това е голямата цел в момента. Никога не съм играл в Лондон. Няколко пъти бях близо, но се разминах. Това е една от тези цели, които винаги съм искал да постигна“, коментира българският тенисист.