София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започва „правата линия“ на президента Путин

Той ще отговаря на въпроси на граждани в по телевизията на живо

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Точно по обяд днес руският президент Владимир Путин ще започне да отговаря на въпросите на гражданите по телевизията на живо. Според организаторите са получени повече от 1,3 милиона заявления. Най-много въпроси са свързани с пенсионната реформа, нивото на бедност, цените на бензина и предполагаемия икономически пробив.

Държавният глава, в хода на комуникацията с руснаците, ще отговори на въпросите, които ги интересуват. Дмитрий Песков, прессекретар на Путин, заяви по-рано, че президентът ще поддържа връзка с областните управители и членове на кабинета във видеоконференцията, за да отговори на жалби и оплаквания от граждани.

Тази година "правата линия", която се превърна в най-популярното телевизионно шоу, ще промени формата си- наистина ще се превърне в права линия.

Форматът, изобретен преди 17 години, с всяка изминала година, придоби нови технически възможности.

Въпросите за директната линия на Путин ще бъдат  изпратени и до ръководителите на регионите, каза Песков.  Затова, каза той, директната линия не просто не умира, тя се подобрява, особено ако се има предвид, че президентът може да комуникира онлайн с управители и министри.

Излъчванията на живо обхващат цялата страна.