София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започва ремонт на Аспаруховия мост

Наложена е временна реорганизация на движението

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Реорганизация на движението на Аспарухов мост ще бъде въведена от днес - 23 октомври, заради ремонт на моста. Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Варна, съобщи Moreto.net.

Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава.

Шофьорите е наложително да карат внимателно, да спазват пътните знаци, въведени с временната организация на движение.

Според областният управител на Варна този път не би трябвало да се образуват големи тапи тъй като няма да има камиони, които да блокират пътя към пристанището. Организацията на движението е обсъдена и с органите на КАТ и полицията, а при нужда ще се мислят варианти в движение.

Ремонтът на моста вероятно ще продължи около две седмици. Той е наложителен, тъй като мостът не е ремонтират от около 40 години. Сегашните ремонтни дейности ще са подготовка за същинската част през пролетта на 2018-та, тъй като е необходимо време за съхнене. Тогава предстои съоръжението да бъде преасфалтирано изцяло, обясни преди дни областният управител на морската столица Стоян Пасев.