София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започва ремонтът на един от входовете на София

Движението ще бъде пренасочено в платната за Перник

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

От понеделник започва ремонт на Източната тангента на София. Предстои ремонтирането на участъкът от АМ „Тракия“ до Северната скоростна тангента.

Друг ремонт, започващ във вторник ще обхване един от входовете на столицата. Той ще бъде поетапен и ще бъде в участъка от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая. Началото на ремонтните дейности е от отсечката между „Черния кос“ и контролния пункт „Владая“.

Движението ще бъде пренасочено двупосочно в платната за Перник, тъй като ремонтът в отсечката, обхваща и двете платна в посока София.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

С ремонтът се цели повишаване на безопасността на движение през идния зимен сезон. Пътноподдържащите дружества ще работят с пълна мобилизация, за да завършат в максимално кратък срок.

По време на ремонта ще се дава своевременна информация за етапите, до които е достигнал, както и временната организация на движение.