София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започват проверки на състоянието по министерства

Първо редовно заседание на служебното правителство

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Първо редовно заседание на назначеното служебно правителство. Служебният премиер Огнян Герджиков призова министрите да се извършат проверки на състоянието по министерства.

Една от общо дванайсетте точки от предварителния дневен ред е разглеждане на промяна в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на предстоящите избори на 26 март 2017 г. Проекта на постановление е внесен от служебния финансов министър Кирил Ананиев.

Самият Огнян Герджиков ще внесе проект наразпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата „Национален дворец на културата – конгресен център София“ - ЕАД София.

На заседанието ще се разгледат още проект за решение на промените на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, внесен от социалния служебен министър Гълъб Донев, както и проект на решение за изменение на решение от 2008г. За създаване на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и определяне на нейния състав.