София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започват проверки във връзка с катастрофата на АМ "Тракия"

Проверяват се офиса на фирмата превозвач и мястото на инцидента

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

По нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация" (ИААА) , които да извършат проверки на мястото на катастрофата и в офиса на "Юнион Ивкони" .

Маршрута на автобуса е София-Бургас. Превозното средство притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Водачът е с нужните квалификации и документи за обществен превоз на пътници.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура" да бъде осигурен обходен маршрут.

Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от ИААА са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки, след като приключат следствените дейности от органите на реда.