София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Защо пребиха Бате Николай?

Коментар на режисьора Борислав Костов

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Преди дни популярният актьор Николай Николаев, известен като Бате Николай, беше брутално пребит. Нападението се е случило на гарата във Вакарел. На 22 юли вечерта, докато чака в колата си на площада, през отворения прозорец буквално нахлува мъж. Половината тяло на нападателя е в купето, когато удря нищо неподозиращия Бате Николай с думите: "Давай всичко!".
Бандитът го измъква от колата, продължавайки да нанася удари, при което актьорът пада, удря си главата в асфалта и губи съзнание. Нападателят влачи безпомощния 76-годишен мъж към перона на гарата, като не спира да му нанася тежки удари. Жени, работещи на гарата чуват виковете и се втурват да помагат, след което на произшествието се появява и охраната. Престъпникът успява да избяга. От МВР посочват, че нападението е било с цел грабеж.
След инцидента актьорът е постъпил в "Пирогов". От прегледа е станало ясно, че след побоя е със счупени ребра, натъртвания и охлузвания. След оказаната медицинска помощ е освободен. Нападателят е рецидивист, познат на полицията.
Добре дошли в държавата на чалгата, на лотарийните билети, на евтините сензации. На ниската цена на човешкия живот. В тази държава живее бате Николай и се опитва да прави света по-добър. Всяка седмица ходи в „Пирогов“, за да помага доброволно на деца с тежка диагноза чрез смехотерапия. Бате Коко е от онези българи, които все още вярват в доброто и имат надежда.
Въпрос: Наивен ли е Бате Коко?