София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Засилени мерки за сигурност в САЩ и Европа за Нова година

Органите на реда са разположени на ключови места в големите градове

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Органите на реда в САЩ и Европа ще предприемат засилени мерки за сигурност преди новогодишните празненства, предаде ДПА.
 
Полицията в Ню Йорк каза, че ще предприеме засилени мерки за сигурност най-вече на "Таймс скуеър", където ще бъде увеличен броят на наблюдателните постове.

Органите на реда съобщиха, че засега няма непосредствени заплахи за Ню Йорк или за "Таймс скуеър". В Лас Вегас органите на реда добавят екипи за наблюдение и снайперисти по покривите за новогодишните празненства. Повече от 300 души от националната гвардия и около 1500 полицаи ще бъдат разположени в града. Полицията в Лос Анджелис напомни на жителите, че пускането на фойерверки и празничната стрелба са забранени в целия град, и насърчи хората да присъстват на обществените зари.

Париж изпраща почти 8000 полицаи и войници, които да се грижат за безопасността на френската столица и околностите ѝ. Голямо внимание ще се обърне на Шан-з-Елизе, където е забранен алкохолът. Празнуващите ще бъдат подложени на проверки на чантите и ще бъдат поставени бетонни блокове, които да не позволяват влизането на автомобили.

В Хамбург се поставят нови охранителни камери преди новогодишната нощ.
 
Лондонската полиция съобщи, че хората трябва да очакват да виждат въоръжени служители на реда, а в центъра на британската столица ще бъдат поставени заграждения за автомобили.