София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Засилиха мерките за сигурност на летище София

Борисов: Аеропортът е в готовност да приема пренасочени полети

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Засилени мерки за сигурност и на летище София заради атентатите в съседна Турция снощи. На пътя за терминалите има кола на жандармерията, която спира съмнителни автомобили за проверка. Барети и специален отряд за борба с тероризма също са на място, за да окажат контрол над потока от хора в аеропорта.
Въпреки че летище „Ататюрк“ в Истанбул възстанови работи още в 2:20 ч. снощи, полетът на „Търкиш еърлайнс“ от мегаполиса, който трябваше да пристигне у нас в 9:05 ч. е бил отменен от страна на турските авиолинии. Късно снощи в София кацна самолет на „Еър Франс“, пренасочен заради нападенията. Пилотът е взел решение да прибере машината обратно в Париж.
Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че летищата в София, Варна и Бургас имат готовност да приемат до 23 самолета, извънредно кацащи у нас. Премиерът Бойко Борисов също потвърди, че аеропортът в столицата приема пренасочени полети. На летището е и консулът, който има указания да помага на българските граждани при нужда.