София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЗАСНЕТОТО МОМЧЕ – ОСНОВЕН ЗАПОДОЗРЯН ПО СЛУЧАЯ С ГЕОРГИ

ПОЛИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ НЯМА ДАННИ ЗА САМОЛИЧНОСТТА НА БЕГЛЕЦА ОТ КАМЕРИТЕ

9 годиниКрими 6 Боряна Райчева

Момчето, заснето от камерите на изхода на Борисовата градина в интервала на убийството на 16-годишния Георги Игнатов, е основният заподозрян в жестокото деяние.
Младежът, „хванат“ от видеонаблюдението в района на местопрестъплението, е на възраст около 18 години. Това предположение беше дадено от разследващите органи, коитос се борят със случая вече 20 дни. По техни думи обажданията, постъпили от граждани,след разпространяване на записа, не са помогнали за установяване на самоличността на издирвания заподозрян.
Бягството на момчето, облечено в сини дънкови панталони и тъмен суитчър, носи раница на гърба си, което според криминалисти означава, че най-вероятно, младежът е ученик. Часът на записа съвпада до минути с убийството на Георги.
Припомняме, че 16-годишният ученик от Търговско-банковата гимназия, беше намушкан смъртоносно с нож в Борисовата градина в София, посред бял ден на 2 юни. До момента няма задържан за бруталното убийство.
Полицията моли всеки, който има някаква информация за заподозряния от видеозаписа или други данни, които могат да помогнат за разплитане на престъплението, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана!