София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сняг и поледици затрудняват движението в страната

Затворен е пътят от Драгалевци за Алеко

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Сняг и поледици затрудняват движението в цялата страна. Пътната обстановка в София тази сутрин беше усложнена заради обилния снеговалеж. 145 машини на терен обработват периодично трасетата, по които се движи градския транспорт. Почистват се спирки и входовете на подлезите, съобщиха от Столична община.

Временно ще бъде затворен и пътят в природен парк Витоша от Драгалевци до хижа "Алеко". Целта е да се почисти трасето.

Затворен е пътят Велико Търново - Русе в района на село Поликраище заради катастрофа между два товарни автомобила. Няма пострадали, но са се образували колони от автомобили, съобщават от АПИ.

На Прохода на републиката движението е затруднено заради три закъсали тира при разклона за село Нацовци. Затруднения в движението има и на главния път София - Варна в района на великотърновското село Шереметя.

В местността Боаза има опасност от падане на камъни. Пътищата са мокри и проходими при зимни условия.

В Хасково предупреждават гражданите да не паркират автомобили по улиците, за да не пречат на снегопочистването.

Катастрофа е ограничила  движението по пътя към граничен пункт "Лесово" - Елхово. От АПИ предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут: Княжево - Тополовград - Голям Манастир - Малък Манастир - Изгрев - Елхово. Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място.

Временно e ограничено движението и по пътя Видин - Монтана в района на Смоляновци заради аварирал тежкотоварен автомобил.

Заради снегопочистване временно е ограничено движението и на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Ботевград - Враца и по АМ "Хемус" - Ботевград на територията на област Враца, както и по пътя Русе - Бяла.

Очаква се до полунощ да се образува неравномерна снежна покривка. На места тя ще достига до 30 сантиметра

С 10-15 см е повишено нивото на реките в региона- Отманлийска, Маринка, Изворска, Чукарлийска, Лозовска , както и дерето в Долно Езерово. С 10 см се е увеличило и морското ниво в Сарафово, измерено на рибарското пристанище.