София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Затворническо възмездие

Скандалният лекар на националките на САЩ - изнасилен

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Лари Насър, известният лекар на отбора по спортна гимнастика на САЩ, арестуван за сексуални злоупотреби с гимнастички от тима се оплака, че е бил изнасилен в затвора. Припомняме, че 54-годишният мъж излежава присъда до „175 години“ за деянията си.

По време на съдебния процес над 160 гимнастички разкриха, че лекарят ги е склонявал към сексуални действия, като се оправдавал с медицинска необходимост. Заради оплакванията на Насър, че е станал жертва на сексуално посегателство в затвора, адвокатите му са поискали да бъде преместен на друго място за лишаване от свобода. Защитниците му заявиха, че това се налага, за да бъде гарантирана сигурността му.

Случаят не е инцидентен. Преди време треньорът по плуване Боб Боумън се извини за подобна своя постъпка. Той изпращал съобщения с неподходящ текст на бившата американска националка Каралин Бъркъл. Боумън заяви, че наистина съжалява за постъпката си , но в конкретния случай ставало въпрос за неподходяща комуникация.