София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Здравната комисия вика на изслушване Петър Москов за Фонда

Това обяви председателят на парламентарната комисия Даниела Дариткова

8 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на здравния министър Петър Москов. Това обяви председателят на ресорната комисия в Парламента – Даниела Дариткова за БНР. Причината – работата във Фонда за лечение на деца в чужбина, която остава под прицел заради оставките, подадени от членове на Обществения съвет в последните дни.
По нейни думи въпроса ще бъде поставен пред Москов на блиц контрола в Народното събрание и ако отговорите на министъра не са удовлетворителни, той и ръководството на Фонда, както и Обществения съвет, ще бъдат повикани на заседание на комисията.
Припомняме, че пред наш екип един от напусналите членове на Обществения съвет към институцията обвини директора – проф. Пилософ, в подмяна на решения по лечението на деца в чужбина и непрозрачни действия. От своя страна ръководителят на Фонда отрече твърденията и посочи, че зад укорите няма обосновка.