Гледай
на живо

Здравното министерство ще провери болницата в Белоградчик

Най-малко 12 общински болници са пред фалит

Здравното министерство ще провери болницата в Белоградчик Здравното министерство започва проверки в болници, за които има данни, че са наели фиктивно персонал... thumbnail text

Здравното министерство започва проверки в болници, за които има данни, че са наели фиктивно персонал. В общинската болница в Белоградчик работят по 15 пътеки. Назначени са 17 лекари, но не винаги всички медици са на работните си места. „ Сега ще тръгнат ревизиращи органи и ще търсят нарушения в нашата болница. Те няма да ни помогнат, а просто ще търсят нарушения. Ще се създадът големи проблеми на персонала, защото аз казах истината. Наличието на стандартите наложиха да се работи така в България“, заяви Борис Николов, кмет на община Белоградчик.

Той добави, че здравният министър е знаел за проблема на болницата в Белоградчик.


Междувременно от Сдружението на общинските болници съобщиха, че подготвят протест на 15 януари. Причината е тежкото състояние на общинските болници. По данни на сдружението най-малко 12 общински болници са пред фалит. В най-тежко финансово състояние са болниците в Омуртаг, Тутракан, Белоградчик, Димитровград, Гоце Делчев и Петрич. Финансови проблеми имат и областните болници във Враца, Ловеч, Видин, Бургас и Стара Загора.