София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Зелените“ ще участват на парламентарните избори

Общинският съветник от партията смята, че планирането в София е особено важно

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Политическата партия „Зелените“ ще участва на парламентарните избори. Това обяви общинският съветник в столицата от партията Иван Велков в в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Той посочи, че партията е от 8 години в политическия живот на България и ще използва вота, за да популяризира и утвърди своите идеи.

Общинският съветник коментира, че често почистването на малките улици от снега се затруднява от самите жители, които често паркират автомобилите си така, че пречат.

Плюсът и минусът на българското общество са, че всеки има собствено мнение и трудно приема чуждото, но истината ще се роди в диалога, коментира още Велков.

Той отбеляза, че София е планирана да бъде град за много по-малко жители и за десетки пъти по-малко автомобили и е необходимо дългосрочно планиране, за да може столицата да е добро място за живеене.