София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Земетресение беше усетено в Нова Загора

Земният трус е с магнитуд 4,4 по Рихтер

8 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Земетресение в района на Нова Загора е усетено тази сутрин. То е с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер. Усетили са го жителите в цялата област и затова са излезли по улиците.

Гражданите от Нова Загора казаха, че се е усетило като пропадане. В Сливен коментират, че се е усетило силно за няколко секунди. В Стара Загора, на 37 км западно от епицентъра, жителите са го усетили доста силно.По данни на Европейския сеизмологичен център земетресението е усетено в 9.46 ч., с епицентър на 7 км югоизточно от Нова Загора, на 32 км югозападно от Сливен, с дълбочина 2 км. По данни на Геофизичния институт на БАН земетресението е с магнитуд 4 по Рихтер и епицентър североизточно от Нова Загора, близо до село Ценино, с дълбочина 10 км. Няма пострадали при земетресението от тази сутрин, не са нанесени и материални щети, обяви кметът на Нова Загора Николай Грозев.