София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Земетресение от 6,5 удари Джакарта

Има жертви и материални щети

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Земетресение с магнитуд 6,5 разтърси индонезийската столица Джакарта и други градове на най-гъстонаселения остров Ява, съобщи Асошиейтед прес. Съобщава се за най-малко двама загинали и седем ранени. Има материални щети. Властите издадоха предупреждение за цунами за части от бреговата ивица, което впоследствие бе отменено.

Един човек е загинал, няколко са били ранени, съобщава се и за щети. Властите издадоха предупреждение за цунами за части от бреговата ивица, което впоследствие бе отменено.

Земетресението е продължило около 20 секунди. То е принудило хиляди хора да излязат панически от сградите на улиците. Жителите на крайбрежните райони бягат към вътрешността на остров Ява.

Геофизичният институт на САЩ съобщава, че епицентърът на труса бил на дълбочина 92 км на територията на острова, на 52 км югозападно от град Тасикмалая.

Говорител на националната агенция за борба с бедствия заяви, че има съобщения за загинали. Той каза също, че се съобщава за срутили се сгради в град Тасикмалая в западна Ява и в няколко други селища в района. По-късно стана ясно, че 62-годишна жена починала, след като била ударена от отломки от къщата си.