София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зимата се връща с циклона „Албена“

Оранжев и жълт код в цялата страна

6 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Предвид очакваните обилни валежи от дъжд и сняг, както и образуването на снежна покривка и силни ветрове за днес е обявен оранжев и жълт код в цялата страна. В Северна и Източна България и областите Хасково и Кърджали предупреждението е от втора степен. Причина за завръщане на зимата с пълна сила е влиянието на средиземноморският циклон „Албена“, преминаващ през Гърция, Егейско към Черно море.

В югоизточната половина на България ще превалява значително количество дъжд. С умерен и силен вятър отначало от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават.

Близо 3000 снегорина в цялата страна работят на денонощен режим. В София 165 машини обработват улиците. Основите булеварди и улици в столицата са обработени срещу заледяване, няма закъснения на градския транспорт. Опесъчават се пътища „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” в планината Витоша.