София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зимата се завърна

Оранжев код за сняг за цяла България

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Оранжев код за силни снеговалежи е обявен за цяла България с изключение на областите Кърджали и Смолян. Там кодът е червен.

В Кърджалийска и Смоллянска област се очаква да се образува снежна покривка около 40 см, ще има силен вятър и снегонавявания.

В останалата част на страната новата снежна покривка ще бъде между 10 и 30 см, количеството на валежите е между 20 и 30 л на кв. м. за денонощие.

Температурите ще са ниски и без съществен дневен ход - от минус 9-минус 7 градуса в Западна и Централна България до 0-5 градуса на места в югозападните райони и по Черноморието.

Температурите са ниски – на повечето места до минус 10 градуса, и ще продължат да се  понижават.

Снеговалежите ще продължат и във вторник и сряда. В четвъртък се очаква краткокрайно спиране на валежите. Температурите ще се понижат още и към края на седмицата на много места ще достигат до минус 15 градуса, някъде -  и още по-ниски.