София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Златарско ателие бе взривено в Бургас

Откраднати са само монети между 50 и 100 лева

6 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас. Сигнал за взрива е подаден около 3:30 часа тази нощ в Първо районно управление на града. Изпочупени са стъклата на ателието и съседни обекти.

Между 50 и сто лева в монети е единственото, което е откраднато от взривеното ателие, съобщи пред журналисти потърпевшият управител на златарската работилница Милка Петрова, предаде Бургас.инфо. По думите й, след взрива е направен опит за взломяване на касите, но без успех.

Тя посочи, че подобно нещо им се случва за първи път и според нея, целта на крадците е било именно златото в ателието, а не сплашване.

"Не са могли да отворят и касите с парите. Взели са единствено оставените над тях монети. Не мисля, че това е опит за сплашване. С всички колеги в бранша сме в много добри отношения.", каза управителя на златарското ателие.

Органите на реда са иззели записите от охранителните камери. За момента от полицията отказват изявления.