Гледай
на живо

Зоран Заев на официално посещение в Брюксел

Визитата му е в качеството си на министър-председател на Македония

Зоран Заев на официално посещение в Брюксел Зоран Заев пристига на първо си официално посещение в Брюксел в качеството си на министър-председате... thumbnail text

Зоран Заев пристига на първо си официално посещение в Брюксел в качеството си на министър-председател на Македония. Визитата му е с цел да потвърди ангажимента на правителството в Скопие за интеграцията в Европейския съюз и НАТО като стратегическа цел на страната. Ще бъде коментирано и връщането й на пътя на евроатлантическата интеграция. Правителствената делегация на Скопие ще проведе разговор и с генералния секретар на НАТО, Йенс Столтенберг.

Заев ще бъде придружаван от министъра на отбраната Радмила Шекеринска, вицепремиера Буяр Османи и министъра на външните работи Никола Димитров, македонският министър-председател ще проведе срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, а също и с европейския комисар по политиката на разширяване Йоханес Хан.