Гледай
на живо

Зверско поскъпване на водата

Цената в Силистра и Враца надхвърля 3 лева за кубик

Зверско поскъпване на водата На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране решава за поскъпването на водата в 14... thumbnail text

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране решава за поскъпването на водата в 14 области. Поискано е повишение на цената в София-град, Пловдив, Варна, Силистра, Шумен, Русе, Перник, Кърджали, Сливен, Ямбол, Монтана, Смолян и Бургас.

Най-драстично поскъпване е предвидено в Ямбол с 20 %, като кубик вода там трябва да стигне 2,78 лева. Във Варна предложението е за ръст от 2,7 % и цена от 3 лева за кубик, за Силистра предложената цена е 3,29 лева, за Враца – 3.09 лева.

За София се иска повишаване на цената с 9,5 % до 2,36. Лева.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков коментира по-рано, че всички парламентарни партии са се съгласили, че поскъпване на водата трябва да има, но държавата трябва да се погрижи най-уязвимите слоеве да получават водни помощи за сметка на дружествата доставчици.

Партия „Българска пролет“ и БСП организират протест срещу поскъпването на водата пред сградата на КЕВР на булевард „Дондуков“ в София.