София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Звезди набират средства за предизборната кампания на Клинтън

На вечеря, организира от Стинг, бяха събрани 8 млн. долара

8 годиниЛюбопитно 1 Боряна Райчева

Американският актьор Леонардо ди Каприо възнамерява да организира благотворителен прием в имението си в Лос Анджелис за набиране на средства за предизборната кампания на кандидата на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън, съобщава изданието Variety, позовавайки се на източници, близки до актьора.
Събитието ще се проведе в дома на Ди Каприо на 23 aвгуст. Таксата за тези, които желаят да посетят "Разговор с Хилъри", е 33,4 хиляди долара. Първите 2,7 хиляди долара ще отидат във фонда за предизборната кампания, а останалите - в Националния комитет на Демократическата партия.
Клинтън не за първи път привлича знаменитости за набиране на средства. През месец юни също беше организирано набиране на средства в дома на филмовия продуцент Харви Уайнстайн, на което участва и Ди Каприо. През март бе съобщено, че тези, които искат да се хранят на една маса с Клинтън и известният актьор Джордж Клуни, ще го направят, ако заплатят повече от 350 хиляди долара в полза на предизборната кампания на Клинтън. През април семейството Клуни организира гала вечер в чест на Клинтън в имението си в Лос Анджелис, а място на масата струваше 33,4 хиляди долара.
През декември 2015 г. подобно събитие за набиране на средства за предизборната кампания на Клинтън организира и популярният изпълнител Стинг. Цената на билета за един гост беше 33,4 хиляди долара. Максималната цена на билета достигна $ 100 000 за двама. За една вечер бяха събрани 8 млн. долара.