София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

15 000 посрещнаха Хабиб като герой

Постъпката му няма да остане без последствия и той ще бъде наказан

6 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов се завърна в родината си след грандиозното шоу в Лас Вегас и победата над Конър Макгрегър, за който ще се говори още дълго. Непобеденият дагестанец беше посрещнат от над 15 000 свои фенове на стадион “Анжи Арена” в Каспийск.
Нурмагомедов излезе с шампионския пояс и придружаван от баща си. Хората по трибуните, предимно деца и младежи, бурно го аплодираха, а после започнаха да скандират “Хабиб!” и “Дагестан!”.
При появата на 30-годишния боец, част от феновете започнаха да прескачат огражденията. В един момент около 100 човека стъпиха на терена, а Нурмагомедов заяви с усмивка: “Вие сте много, а аз съм сам”.
Дикторът на стадиона помоли феновете да се върнат по местата си, а за същото призова и бащата на Хабиб - Абдулманап Нурмагомедов.
Медиите коментират, че на практика почитателите на Нурмагомедов са копирали неговите действия след края на боя с Макгрегър. Тогава шампионът прескочи октагона и налетя да бие човек от щаба на ирландеца. Постъпката му няма да остане без последствия и той ще бъде наказан.