София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 2:0

ЦСКА на върха в Първа лига поне за ден

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА се наложи с 2:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 19-ия кръг на Първа лига и поне за 24 часа ще бъде на върха във временното класиране. С днешния успех "червените" събраха актив от 44 точки и изместиха от първото място Лудогорец. "Орлите", които са с 42 точки, обаче могат още утре да се върнат на лидерската позиция, ако спечелят домакинството си на Дунав (Русе).
Иначе днес на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА взе инициативата веднага след първия съдийски сигнал. В 5-ата минута Бодуров можеше да даде преднина на "червените", но ударът му с глава бе отразен от Михаил Иванов.
В следващите минути символичните гости се настаниха трайно в половината на Витоша, но трудни стигаха до голови ситуации. На няколко пъти Антон Недялков пробва удари от дистанция, които обаче не затрудниха особено стражът на домакините.
ЦСКА все пак стигна до гол преди почивката. В 42-ата минута Десподов засече с глава центриране отдясно на Манолев. Топката тупна върху напречната греда и се върна към терена, където попадна в Раул Лое, който я прати в празната врата.
През втората част ситуацията на терена не се промени. ЦСКА всячески се опитваше да стигне до втори гол, но така и не намираше правилния път към вратата на Витоша. Новакът в Първа лига от своя страна мислеше единствено за играта в защита, като много рядко се опитваше да организира контраатаки. Плахите опити за такива пък бяха спирани още в центъра на терена.  
В 85-ата минута Лое можеше да вкара втория си гол в мача, но пропусна сам срещу Михаил Иванов. Така се стигна до 88-ата минута, когато Кирил Десподов удвои, след пробив през центъра на терена и страхотни индивидуални действия. Това бе и последната интересна ситуация в мача.
След тази загуба Витоша остава на последното място в класирането със скромните 4 точки.