София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милан победи Сампдория с 1:0 

„Росонерите” с пестелива домакинска победа над Сампдория

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Милан победи у дома Сампдория с минималното 1:0 в среща от 25-ия кръг на италианската Серия „А”, очаквайки реванша си с българския шампион идния четвъртък от 21:45 часа на „Джузепе Меаца”.
Треньорът на „росонерите” Дженаро Гатузо направил само две промени в титулярния състав от мача с Лудогорец в Разград преди няколко дни. Рикардо Монтоливо замени наказания Франк Кесие, който нямаше нито един пропуснат мач от началото на сезона. Освен това Рикардо Родригес, който беше резерва в Разград, също бе титуляр на мястото на Иняцио Абате. Точно Рикардо Родригес пропусна дузпа още в 7-ата минута, когато шутира слабо и вратарят на гостите Емилиано Вивиано изби в ъглов удар. Дузпата бе отсъдена за игра с ръка на Никола Муру.
Натискът на домакините все пак скоро даде резултат и Джакомо Бонавентура (13) се разписа след центриране отдясно на Давиде Калабрия. Играчите на Гатузо продължиха да доминират, а едва след половин час игра „моряците” започнаха да поглеждат в атака. В 38-ата минута Давиде Калабрия игра с ръка в наказателното поле, но не бе отсъдена дузпа за гостите. Две минути преди края на първата част Леонардо Бонучи вкара гол, който обаче бе отменен с помощта на системата за видеоповторения (ВАР) заради засада при паса на Хакан Чалханоглу.
След почивката домакините разчитаха на контраатаки, при една от които в 52-ата минута Чалханоглу прати топката в напречната греда, а след това тя излезе в аут. До края на мача „росонерите” не се пропукаха в отбрана, като в същото време не успяха да стигнат и до второ попадение, което да направи победата им по-убедителна.
Така Милан записа 12-а победа за сезона в шампионата и с 41 точки се изравни със своя съперник, който обаче остава шести заради по-добрата си голова разлика. "Росонерите" отново са в борбата за местата, даващи право на участие в евротирнирите, след като са в серия от 9 мача без загуба във всички надпревари - 5 победи и 4 равенства.