София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец победи Берое с 1:0

Марселиньо герой за шампионите, Мисиджан удари греда

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец спечели с минималното 1:0 гостуването си на Берое в първата среща от програмата на междинния 24-и кръг на Първа лига. В герой за шампионите днес се превърна Марселиньо, който вкара единственото попадение. Бразилецът се разписа отблизо с глава в 80-ата минута. Малко по-късно Върджил Мисиджан удари греда. Преди почивката пък "орлите" претендираха за дузпа за нарушение на Иван Иванов срещу Клаудиу Кешерю, което обаче беше подминато от съдията Драгомир Драганов.
След минималния успех Лудогорец събра 60 точки, като има с 6 повече от втория ЦСКА, който в четвъртък домакинства на Етър. Берое остава четвърти в класирането с 41 точки.
Мачът под Аязмото беше равностоен, като избраниците на Александър Томаш също имаха своите шансове. Преди почивката пропуски за Берое направиха Мартин Райнов, Камбуров и Рубен Бригидо.
В 29-ата минута пък беше ситуацията с Кешерю, който бе повален в наказателното поле на домакините. Сисиньо беше изведен зад гърба на отбраната на Берое и центрира остро към румънеца. Кешерю не успя да нанесе удар отблизо, тъй като беше задържан в гръб от Иван Иванов, а и Камен Хаджиев го притисна. В крайна сметка съдията Драгомир Драганов отсъди фаул на нападателя и вбеси гостите, които бурно протестираха.  
След като шампионите не успяваха да отбележат, треньорът Димитър Димитров логично потърси промяна. Херо пусна в игра в 64-ата минута Якуб Швиерчок и Върджил Мисиджан, а от терена бяха извадени Кешерю и Лукоки. В 71-ата Швиерчок пропусна от изгодна позиция.
В 80-ата се стигна до откриване на резултата. Лудогорец повече чрез Марселиньо. След центриране от корнер Игор Пластун продължи топката към аса на "орлите", който от непосредствена близост реализира с глава. Иван Бандаловски не успя да удържи Марселиньо при ситуацията.
В 84-ата Мисиджан също можеше да отбележи, но разтресе напречната греда с мощен изстрел. До края не се случи нищо запомнящо се и Лудогорец постигна 19-ата си победа в Първа лига този сезон. Успехът е шести пореден за тима на Херо в шампионата.