София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан победи Болоня с 2:1

“Росонерите” с първа победа от 7 мача след 2:1 в Болоня

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан спря черната си серия и постигна първата си победа от последните 7 мача в Серия А. “Росонерите” победиха с 2:1 като гост Болоня, но пропуснаха много положения и в края можеха да бъдат наказани.
Хакан Чалханоглу и Джакомо Бонавентура бяха дали ценен аванс за тима на Дженаро Гатузо още преди почивката. През втората част “росонерите” удариха две греди, а Сусо и Кутроне се скъсваха да пропускат. Себастиан Де Майо намали в 75-та минута, а до края домакините натиснаха, но не успяха да стигнат до точката.
С този успех Милан остава в битката за 6-то място в класирането. “Росонерите” са 7-ми с 57 точки, с една по-малко от Аталанта. Болоня е в златната среда - 12-то място с 39 точки.  
Първото полувреме започна доста скучновато, като в началните 30 минути двата отбора опитваха да се надхитрят и чакаха грешки на противника. Милан все пак поведе след първото си по-добро положение. След грешка на Болоня при изнасянето на топката Патрик Кутроне намери Хакан Чалханоглу на границата на наказателното поле и турчинът с много премерен удар направи 1:0 с 4-то си попадение от началото на сезона.
Събитията на “Ренато Дел’Ара” се развиха много бързо и минути по-късно Орсолини изравни. В сила обаче влезе Видео Асистент Рефера, а след повторенията се видя игра с ръка на Родриго Паласио. Така голът бе отменен и домакините останаха разочаровани.
Ядът на футболистите на Болоня стана още по-голям в добавеното време на първата част, когато Милан вкара втори гол. Нова грешка в защитата на домакините бе използвана от “росонерите”. Джакомо Бонавентура бе намерен в наказателното поле и след хубав финт и удар по диагонала реализира за 2:0.
Болоня опита натиск през второто полувреме, но това отвори много пространства в защитата на тима, а бързите нападатели на Милан можеха да се използват от това. В 51-та минута Патрик Кутроне стреля в гредата след удар по диагонала, а Сусо не успя да вкара в опразнената врата миг по-късно.
В 56-та минута Сусо направи нов непростим пропуск, след като бе останал сам срещу Миранте, но стреля над гредата. Малко след това испанецът намери Кутроне сам на метри от голлинията, но Миранте с блестящ рефлекс успя да отрази удара на младия нападател. Добрите изяви на Милан продължиха и в 73-та минута удар на Бонавентура от границата на наказателното поле спря в напречната греда.
Домакините натиснаха по-сериозно в заключителните минути и организираха няколко сериозни мелета в половината на Милан. Голът за Болоня все пак бе въпрос на време и той падна в 75-та минута. След поредното разбъркване в полето на “росонерите” Себастиан Де Майо бе оставен непокрит и с глава прониза Джанлуиджи Донарума за 1:2. Последва силен удар на Паласио извън очертанията и спасяване на Донарума след шут на Фелипе Авенати.