София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Локомотив (Пловдив) победи Славия с 3:1

"Смърфовете" със сериозен аванс преди реванша в София

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Локомотив (Пловдив) победи Славия с 3:1 в първия плейоф за седмото място в Първа лига. Срещата се игра на "Лаута", а реваншът е на 13 май в София.
Димо Бакалов, Анте Аралица и Веселин Марчев бяха точни за тима на Бруно Акрапович, а за гостите се разписа Георги Йомов.
Треньорът на Славия Златомир Загорчич бе дал почивка на няколко човека предвид предстоящия финал за Купата на България на 9 май срещу Левски. Част от тях обаче влязоха след почивката, след като "белите" започнаха да изостават в резултата.
Срещата започна отлично за Славия и още преди да са изтекли 120 секунди "белите" излязоха напред в резултата. Момчил Цветанов центрира в наказателното поле на Локо, защитник не успя да изчисти, но подлъга вратаря Милина, а на далечната греда Йомов лесно прати топката в опразнената врата.
До края на мача обаче тимът на Златомир Загорчич създаде само още едно положение, което Момчил Цветанов не успя да реализира.
Локо изравни в 17-ата минута, след като Умарбаев пусна отличен пас по въздух към Бакалов, който се озова сам срещу Стергиакис и не сгреши.
Анте Аралица вкара страхотно попадение за домакините в 57-ата минута. Нападателят се освободи на ъгъла на наказателното поел и с техничен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Стергиакис - 2:1.
Кашитанът на "смърфовете" Веселин Марчев оформи крайното 3:1 в 67-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер на Велковски.