София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Етър победи Дунав (Русе) с 2:1

"Драконите" пак загубиха от "виолетовите" и ще играят бараж с Царско село

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Дунав (Русе) загуби у дома от гостуващия Етър с 1:2 в реванша от плейофа за 11-ата позиция в крайното класиране на Първа лига. Така „виолетовите” от Велико Търново се спасиха от изпадане след общ резултат 4:1 от двете срещи, а "драконите" ще срещнат този четвъртък третия от Втора лига Царско село в бараж за оставане/влизане в Първа лига.
Гостите спечелиха с голове на Велко Батрович (67-дузпа) и Иван Стоянов (90+1), а преди това Мухамаду Н'Диайе (57) бе дал аванс на домакините. Двата тима завършиха мача с по 10 души на терена, след като Милчев от домакините и Бадара от гостите бяха изгонени.
Началните минути бяха доста динамични с пропуски и пред двете врати. Първо в 11-ата минута Батрович от гостите бе изведен на чиста позиция, но вратарят на Дунав спаси с прекрасна намеса. Две минути след това Н'Диайе от домакините излезе сам срещу вратаря Иванов и не успя да го преодолее. До края на полувремето играта се успокои, а неточни удари отправиха Станоев и Васил Шопов за „драконите”.
След почивката в 57-ата минута Мухамаду Н'Диайе засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:0. Това бе първи негов гол с екипа на Дунав, който се нуждаеше от още само едно попадение, за да изравни общия резултат. Гостите отвърнаха в 62-ата минута с опасен удар на Даниел Младенов, отразен от вратаря Мартин Луков, който четири минути по-късно направи дузпа с нарушение срещу Велко Батрович. Потърпевшият Батрович реализира хладнокръвно от бялата точка и изравни за 1:1 с петия си гол от началото на сезона с екипа на "виолетовите".
В 76-ата минута Самб Бадара от гостите бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Михаил Милчев, който получи втори жълт картон и също напусна игра. Така и двата тима останаха с по 10 футболисти на терена. До края на мача Николай Колев от гостите и Юлиян Ненов от домакините направиха пропуски, а в първата минута от добавеното време влезлият като резерва Иван Стоянов се разписа от пряк свободен удар и оформи крайния резултат.