София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец разби Септември с 4:1

Шампионите нанизаха четири гола за едно полувреме

5 годиниФутбол 12 Телевизия Евроком

Лудогорец победи с 4:1 Септември в София и се завърна на върха в класирането. Шампионите изоставаха с 0:1 на почивката, но се развихриха през второто полувреме и стигнаха до категоричния успех. Кешерю се разписа на два пъти, а по един гол добавиха Швиерчок и Вандерсон. За домакините се разписа Асен Чандъров,а  треньорът Мариян Христов бе изгонен от резервната скамейка през втората част.
Тимът на Антони Здравков бе неузнаваем през първата част и не създаде почти нищо интересно пред вратата на Септември. Домакините пък успяха да излязат напред в резултата още в 7-ата минута, когато Асен Чандъров получи чудесен пас в наказателното поле от Крис Гади и прониза Броун.
На почивката за игра в Лудогорец се появиха Швиерчок и Кампаняро и играта на тима се промени. Полякът изравни още с първото си докосване. Той овладя топката в наказателното поле, преодоля Стоичков и стреля в близкия ъгъл - 1:1.
След 74-ата минута Лудогорец наниза три попадения. Натанаел стреля силно към вратата, топката обаче мина покрай Кешерю, който я чукна леко и тя влезе в мрежата за пълния обрат. Отново румънецът след само 4 минути направи 3:1. Той получи топката под ъгъл в наказателното поле на Септември и с хубав удар по земя вкара.
Крайното 4:1 оформи Вандерсон, който бе изведен добре, нахлу в наказателното поле и с хубав удар по земя записа името си сред голмайсторите.
С успеха Лудогорец се върна обратно на върха в класирането на Първа лига. Разградчани събраха 32 точки, а вторият Левски е с 31. Септември продължава да бъде на предпоследно място с 4 точки.