София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Барселона победи Хетафе с 2:1

Каталунците спечелиха при визитата си на Хетафе

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Хетафе загуби у дома от шампиона и лидер Барселона с 1:2 в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси (20) и Луис Суарес (39) вкараха головете за каталунците, които увеличиха аванса си на върха, а Хайме Мата (43) се разписа за домакините едноименното мадридско предградие.
Домакините стигнаха до гол още в 9-ата минута, но той бе отменен заради нарушение в атака на Хайме Мата. Играчите на Пепе Бордалас продължиха да играят по-активно и да атакуват вратата на Тер Щеген, но бяха наказани в 20-ата минута, когато Меси изпревари двама защитници и след това преодоля вратаря за 0:1.
След гола каталунците заиграха с по-голямо самочувствие и атаките към вратата на Давид Сория зачестиха, а пропуски направиха Жерард Пике и Луис Суарес. Уругвайският нападател обаче се реваншира в 39-ата минута, когато реализира изключително красив гол за 0:2. Две минути след това Жорди Алба можеше да си вкара автогол и да намали, но топката се удари в гредата.
Хетафе все пак вкара попадение преди почивката и то бе дело на Хайме Мата в 43-ата минута след центриране на Анхел Родригес – 1:2.
Три минути след почивката домакините можеха и да изравнят, след като Анхел Родригес бе изведен сам срещу Тер Щеген, шутира и топката облиза гредата от външната страна. В 54-ата удар на Меси бе спасен от Сория, а пет минути по-късно бе ред на Тер Щеген да се прояви след шут на Леандро Кабрера. Последва нов пропуск на Меси от фаул, а в 67-ата минута Хайме Мата се измъкна от защитата, преодоля Тер Щеген, но след това не уцели вратата.
Хетафе пресираше и затрудняваше гостите да изнасят топката, но въпреки това в 75-ата Меси беше изведен от Дембеле сам срещу вратаря, а Сория отрази удара на аржентинеца. Вратарят на домакините спаси нов удар на Меси в 83-ата минута от далечна дистанция, а до края на мача не се случи нищо, което да промени резултата.
След 12-ия си успех за сезона Барса е на върха с 40 точки и вече с 5 аванс пред втория Атлетико (Мадрид), а Реал е на 10 точки след каталунците на петата позиция. Хетафе е седми с 25 точки.