София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ В ЛУДОГОРЕЦ?

ОРЛИТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС КЪМ КРИЛОТО НА АСТЪН ВИЛА

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец може да осъществи изненадващ трансфер през лятото, пише „Тема Спорт". В полезрението на клуба е попаднал Александър Тонев. Крилото е собственост на Астън Вила, но не попада в плановете на клуба за следващия сезон. Той вече е бил информиран, че може да си търси нов отбор, въпреки че има договор за още една година с бирмингамци. От ръководство ще пуснат национала на България да си тръгне без пари.

Тонев подписа с Вила през лятото на 2013 година. В първата си кампания той изигра 20 мача във всички турнири, но не убеди с изявите си. Затова бе пратен под наем в шотландския шампион Селтик. Крилото обаче се замеси в расистки скандал, заради което получи наказание от седем мача. Именно с това ще бъде запомнен и престоят му при детелините. Той записа 14 срещи за тима, като не успя да се разпише.

За последно Тонев игра в България през сезон 2010/11 с екипа на родния си клуб ЦСКА, преди да бъде продаден в Лех Познан.

Желанието на Лудогорец е българинът да замени напусналия Даниел Абало. Сред вариантите за нов флангови футболист са още Либан Абди, който игра в Левски под наем от Ризеспор, и Матийо Гомес от гръцкия Керкира.