София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Арсенал победи Милан с  2:0

"Топчиите" думнаха два пъти "росонерите" и мислят за 1/4-финалите

6 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

 Милан изненадващо загуби от намиращия се в криза Арсенал с 0:2 в първия им мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Хенрих Мхитарян (15) и Аарън Рамзи (45+4) вкараха головете и доближиха „топчиите” до следващата фаза на турнира.
Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на капитана на Фиорентина Давиде Астори, който е юноша на "росонерите" и днес беше изпратен от хиляди фенове във Флоренция.
Домакините разочароваха над 70 000 тифози на "Джузепе Меаца”, въпреки че още в третата минута имаха шанс да поведат и Бонавентура пропусна след пас на Кутроне. След това Кутроне и Чалханоглу не успяха да преодолеят вратаря Давид Оспина.
Проблемите на треньора Дженаро Гатузо с отсъствието на трима важни бранители определено се отразиха и заместниците им не успяха да се противопоставят на английския тим. В 15-ата минута Хенрих Мхитарян финтира Калабрия и шутира, а топката рикошира в крака на Бонучи и влезе в мрежата за 0:1. Това бе първи гол за арменеца с екипа на Арсенал след трансфера му от Манчестър Юнайтед тази зима.
След половин час Бонавентура направи пропуск след неразчетено излизане на Оспина, който се сблъска с Шкодран Мустафи при центриране на Сусо. В 42-ата минута Донарума спаси удар на Калъм Чембърс, а две минути след това се намеси с вещина и срещу излезлия само срещу него Дани Уелбек.
В дадените четири минути продължение на първата част Аарън Рамзи първо нацели напречната греда, а в последните секунди бе изведен от Месут Йозил зад отбраната и сам срещу Донарума не сгреши за 0:2.
Три минути след почивката Донарума спря Уелбек, а в 51-ата минута Бонавентура отново не успя да преодолее Оспина и да намали аванса на гостите. Малко по-късно младият Мейтланд-Найлс замени контузилия се Сеад Колашинац, а Никола Калинич подсили атаката на домакините, влизайки в 62-ата минута на мястото на Чалханоглу. Седем минути по-късно Андре Силва пък смени Кутроне, но и тези смени не дадоха резултат.
Така в крайна сметка Арсенал си осигури комфортна преднина преди реванша на „Емирейтс” след седмица от 22:05 часа българско време.