София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арсенал загуби Лаказет за 4-6 седмици

Проблемите за 26-годишния нападател обаче не свършиха дотук. Лаказет се оплака от болки в коляното през уикенда и след задълбочени изследвания, днес се подложи на операция на коляното

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Нападателят на Арсенал Александър Лаказет ще пропусне от четири до шест седмици след операция на коляното. Напомняме, че след появата на Пиер-Емерик Обамеянг френският футболист загуби статута си на неприкосновен титуляр в състава на Арсен Венгер. Проблемите за 26-годишния нападател обаче не свършиха дотук. Лаказет се оплака от болки в коляното през уикенда и след задълбочени изследвания, днес се подложи на операция на коляното.
Хирургичната операция е минимална, но нападателят няма да може да играе футбол през следващите 4-6 седмици. Това потвърждава и официалният сайт на Арсенал.
Напомняме, че Венгер планираше да даде игрово време на своя сънародник в мача с Естерсунда от Лига Европа, но сега ще трябва да коригира плановете си и да се довери на Дани Уелбек, тъй като Обамеянг вече игра за Борусия Дотмунд.